Піщанська селищна рада

Вінницька область, Тульчинський район

ЗВЕРНЕННЯ ДО МЕШКАНЦІВ ПІЩАНСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Дата: 18.07.2024 16:13
Кількість переглядів: 94

ЗВЕРНЕННЯ ДО МЕШКАНЦІВ ПІЩАНСЬКОЇ ГРОМАДИ!

З настанням літнього сезону на території нашої громади пожвавився рух мопедів та мотоциклістів. Мешканці громади скаржаться на керування транспортними засобами підлітків. Ті, не лише не мають посвідчення водія, а й часто показово порушують правила дорожнього руху. Водії мотоциклів, мопедів та скутерів є повноцінними учасниками дорожнього руху України. До того ж, не всі, мабуть, знають, що керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна лише з 16-річного віку і виключно після отримання посвідчення водія відповідної категорії. Аби отримати посвідчення водія необхідно пройти курси в автошколі, а після цього – скласти іспит.

Нажаль у нас у громаді є багато випадків що за кермом незареєстрованих скутерів ганяють підлітки саме у віці до 16 – ти років. І більшість це відбувається за мовчазної згоди батьків.

Відповідальність за незаконну їзду на скутерах , мопедах, мотоциклах неповнолітніми у віці до 16 років нестимуть батьки за ч.3 ст.184 КУпАП (вчинення неповнолітніми віком від 14 до 16 років адміністративного правопорушення) – тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які іх заміняють, від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян та матеріали будуть направлені до суду, а транспортний засіб буде затримано та вилучено!!!

Вкотре звертаємося до батьків: скутер-не іграшка! Перш ніж купувати дітям таку небезпечну «забавку», добре подумайте про наслідки!!!

Інспектор ювенальної превенції Тульчинського районного відділу поліції Людмила Кубаєнко!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора