Піщанська селищна рада

Вінницька область, Тульчинський район

Податкова служба Вінниччини запрошує на звірку

Дата: 08.06.2021 08:10
Кількість переглядів: 589

Податкова служба Вінниччини запрошує на звірку

ГУ ДПС у Вінницькій області запрошує платників податків регіону пройти звірку зі сплати податків. Така процедура дозволить громадянам переконатися у відсутності заборгованості перед бюджетом, а у разі її наявності  – запобігти подальшому накопиченню, вчасно сплативши борг.

Наразі перевірити стан розрахунків з бюджетом громадяни можуть у Центрах обслуговування платників за місцем реєстрації (податкової адреси), або скориставшись електронними сервісами податкової служби: у меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету.

Принагідно звертаємо увагу, що у разі якщо фізична особа – платник податків змінив особисті реєстраційні дані, а саме: прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання (податкову адресу) тощо, то такий платник зобов’язаний повідомити контролюючі органи про зміну даних протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання до контролюючих органів Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Форма № 5 ДР)  або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Форма № 5 ДРП).

Єдиний внесок потрібно сплачувати вчасно та звіряти стан особових рахунків

ГУ ДПС у Вінницькій області інформує платників податків-боржників про те, що єдиний внесок потрібно сплачувати вчасно та регулярно звіряти стан особових рахунків. Адже несвоєчасно сплачена сума єдиного внеску є боргом (недоїмкою), на яку нараховується штрафна санкція та пеня, про що платнику надсилається вимога. У разі несплати боргу податкові органи застосовують заходи примусового стягнення. Наразі платники – власники електронного цифрового підпису можуть отримати інформацію щодо сум заборгованості та про їх сплату у електронному сервісі ДПС «Електронний кабінет». Окрім того,  для з’ясування цих  питань  можна звернутися до Центрів обслуговування платників за місцем реєстрації. Нагадуємо, що з 01 січня 2021 року змінилися рахунки для сплати єдиного внеску. Шановні платники, не допускайте виникнення недоїмки. Цим ви уникнете застосування  штрафних санкцій та пені. Сплачуйте єдиний внесок. Адже його повна і своєчасна сплата – це  повне і своєчасне фінансування державних соціальних виплат.

Преференції на період дії карантину

ГУ ДПС у Вінницькій області  нагадує, що Податковий кодекс України містить норму відповідно до якої деякі порушники податкового законодавства з 1 березня 2020 року звільняються від сплати штрафних санкцій. Таке звільнення діятиме по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19). Проте ця норма звільняє не від усіх податкових штрафів. У ній зазначено, що платники податків не звільняються від штрафів, допущених у цей період за:  - порушення вимог до договорів довгострокового страхування життя чи договорів страхування в межах недержавного пенсійного забезпечення, зокрема страхування додаткової пенсії; - відчуження майна, що перебуває у податковій заставі, без згоди контролюючого органу; - порушення вимог законодавства в частині: обліку, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів; - цільового використання пального, спирту етилового платниками податків; - обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками; - здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пального; - здійснення суб’єктами господарювання операцій з реалізації пального або спирту етилового без реєстрації таких суб’єктів платниками акцизного податку; - порушення нарахування, декларування та сплати податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати. В період з 01 березня і до закінчення карантину також не нараховується і пеня.  Звертаємо увагу, що штрафи не застосовуються за порушення, допущені в період дії карантинних обмежень. Щодо порушень, які були допущені до 01 березня 2020 р., то штрафні санкції та пеня нараховуються у повному розмірі.

 

Уповноважена особа                                                                                                                          

 ГУ ДПС  у Вінницькій області                                     Людмила СУЗАНСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора