Піщанська селищна рада

Вінницька область, Тульчинський район

Про заходи щодо збереження автомобільних доріг

Дата: 26.07.2021 11:51
Кількість переглядів: 1380

Фото без опису

Про заходи щодо збереження автомобільних доріг

На території Вінниччини, у зв’язку із підвищенням температурного режиму, введено обмеження руху великовагового транспорту. Відповідно до    п. 2.4 Порядку тимчасового обмеження або заборони руху транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів на окремих ділянках автомобільних доріг загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року № 879, з 11:00 до 20:00 на території Вінницької області, у зв’язку із підвищенням температурного режиму понад +28°С, вводиться обмеження руху на автомобільних дорогах загального користування вантажних транспортних засобів вагою понад 24 т і навантаженням на вісь понад 7 т.

Розпорядженням Голови обласної державної адміністрації від 11 березня 2021 року № 194 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» та відповідно до вимог законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про дорожній рух», «Про автомобільні дороги», постанови Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» (зі змінами) передбачено впровадження заходів зі збереження несучої здатності конструкції дорожнього одягу від впливу динамічних навантажень в умовах підвищеної температури повітря.

З цією метою з настанням погодно-кліматичних умов у період з червня до вересня, за яких експлуатація великовагових та/або велико-габаритних транспортних засобів може призвести до значного пошкодження та руйнування автомобільних доріг загального користування (денна пора доби за температури повітря вище +28), впроваджується режим обмежень у дорожньому русі автомобільними дорогами загального користування області великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів фактичною масою понад                    24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн з 9-00 до 22 год, крім транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Балансоутримувачами автомобільних доріг загального користування (Служба автомобільних доріг у Вінницькій області, ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області») забезпечуватиметься  встановлення відповідних заборонних та інформаційних дорожніх знаків, інформаційних панно, та визначення місць для розташування спеціальних майданчиків чи стоянок великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів на період дії режиму обмежень у дорожньому русі.

Перелік місць для розташування спеціальних майданчиків чи стоянок розміщено за посиланням: http://www.vin.gov.ua/upravlinnia-dorozhnoho-hospodarstva-oblderzhadministratsii/interaktyvna-karta.

До відома органів місцевого самоврядування доведено рекомендації щодо порядку встановлення дорожніх знаків, які обмежують рух великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування фактичною масою понад  24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн.

Райдержадміністраціями, виконавчими комітетами органів місцевого самоврядування в межах відповідних адміністративно-територіальних одиниць здійснюватиметься інформування населення, керівників підприємств, установ та організацій, інших зацікавлених сторін про встановлені обмеження                         в дорожньому русі. У місцях перетину Державного кордону України працівниками Подільської митниці, Могилів-Подільського прикордонного загону імені Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова, Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України здійснюватиметься інформування перевізників про введені тимчасові обмеження в дорожньому русі на автомобільних дорогах загального користування області.

Управлінням Національної поліції у Вінницькій області, управлінням патрульної поліції у Вінницькій області, Подільським міжрегіональним управлінням Укртрансбезпеки при здійсненні заходів габаритно-вагового контролю та документального вагового контролю на дорогах загального користування області, забезпечуватиметься в межах компетенції посилений контроль за дотриманням учасниками дорожнього руху встановлених обмежень. Зазначаємо, що за період з 31 грудня 2020 року до 09 липня                  2021 року перевірено 4889 одиниць транспортних засобів та виявлено                     273 порушення Правил проїзду транспортними засобами. Нараховано штрафних санкцій за статтею 60 Закону України «Про автомобільний транспорт» на загальну суму 52,1 тис. євро, з яких сплачено 2349,1 тис. грн.

Варто зазначити, що проводиться робота з перевізниками, підрядниками, власниками кар’єрів з метою недопущення перевантаження транспортних засобів при здійсненні вантажних перевезень. Також опрацьовується питання придбання габаритно-вагових комплексів при здійсненні габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах загального користування державного та місцевого значення та алгоритму передачі на баланс цих комплексів та їх подальшого обслуговування.

В засобах масової інформації висвітлюється інформація про встановлення та зняття режиму обмежень в дорожньому русі автомобільними дорогами загального користування області великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів фактичною масою понад  24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн, крім транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій (щоденно на період обмежень).

Управління дорожнього господарства Вінницької ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора