Піщанська селищна рада

Вінницька область, Тульчинський район

ВЛАСНИКАМ НЕРУХОМОСТІ ПРО ЗАСТОСУВАННЯ ПІЛЬГ

Дата: 10.09.2021 16:18
Кількість переглядів: 1952

 

ДО УВАГИ ОРЕНДАРІВ ЗЕМЕЛЬНИХ ЧАСТОК (ПАЇВ)

 

Шановні орендарі, надходження від сплати податків з орендної плати за використання земельних ділянок (паїв) сільгосптоваровиробниками (СФГ, ФГ, ТОВ) є вагомою складовою місцевих бюджетів територіальних громад. Тому, звертаємо вашу увагу на  питання сплати ПДФО та військового збору в повному обсязі із фактично виплачених доходів за оренду паїв; на правове врегулювання земельних відносин у сільському господарстві; на неприпустимості участі сільгоспвиробників в схемах ухилення від оподаткування, забезпечення повноти декларування зобов’язань та проведення розрахунків з місцевим бюджетом.

 

ВЛАСНИКАМ  НЕРУХОМОСТІ  ПРО  ЗАСТОСУВАННЯ  ПІЛЬГ

 

Податки на нерухоме майно є вагомою складовою місцевих бюджетів територіальних громад, саме тому їх належне адміністрування є вкрай важливим.                  З цією метою, Головним управлінням ДПС у Вінницькій області проведено аналіз повноти нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, по об’єктах нерухомості за якими зареєстровані юридичні особи.

Податок сплачують власники житлової / нежитлової нерухомості, площа якої перевищує пільгову площу, встановлену п.266.4 ст. 266 Податкового кодексу України  (далі - ПКУ). Але, відповідно до п.п. 266.4.3 п.266.4 ст. 266 ПКУ, пільги зі сплати цього податку не надаються на об’єкти, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів, тобто, здаються в оренду чи лізинг, або використовуються у підприємницькій діяльності.

Тому, якщо у вашому будинку чи квартирі зареєстровано місцезнаходження юридичної особи, або відокремлених підрозділів юридичної особи (наприклад: ФГ чи ТОВ), то ви втрачаєте право на пільгу, встановлену п.266.4 ст. 266 ПКУ і будете сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в повному обсязі.

Шановні власники нерухомого майна, якщо у вас є якісь питання стосовно даного податку чи ви не згодні із сумою, зазначеною у повідомленні-рішенні або взагалі не отримали його, проте маєте у власності об’єкти, що підлягають оподаткуванню, то в такому випадку для звірки та узгодження сум нарахованих податків зверніться до податкової інспекції за місцем вашої реєстрації з пакетом документів (ІПН, паспортні дані, документи, що засвідчують право власності на нерухомість або навпаки відчуження).

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора