Піщанська селищна рада

Вінницька область, Тульчинський район

Щотижнева оперативна нарада

Дата: 04.04.2022 12:03
Кількість переглядів: 366

Фото без опису

Сьогодні, 04 квітня, відбулася щотижнева оперативна нарада.

Продовжуємо жити і працювати в умовах воєнного стану. Щиро вдячні нашим захисникам, що ніч пройшла спокійно. Дякуємо усім небайдужим жителям громади за підтримку, клопітку спільну справу задля Перемоги.

Працює інфраструктура, комунальні заклади, рятувальники. Надаються соціальні та медичні послуги. Усі відділи, служби селищної ради працюють у штатному режимі.

В Піщанській громаді продовжується акція з благоустрою територій населених пунктів. Звертаємось до керівників підприємств, установ, організацій різних форм власності, жителів громади  провести роботи з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ побутових та інших відходів, прибирання та приведення у належний санітарний стан прибудинкових та прилеглих територій, парків, дитячих та спортивних та майданчиків, кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів, вулиць, доріг, тротуарів.

Наголошуємо, що згідно з наказом начальника Вінницької обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Борзова, у  період воєнного стану населенню заборонено відвідування лісів та в’їзд до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів й іншої самохідної техніки за винятком тих, що використовуються для потреб лісогосподарської діяльності у період воєнного стану та високої пожежної небезпеки. Також наказом передбачено здійснення контролю за недопущенням перебування у лісах населення і транспортних засобів та заходи щодо охорони і захисту лісів, попередження виникнення лісових пожеж, залучення у встановленому порядку до ліквідації пожеж, у  разі їх виникнення, місцевого населення та необхідних технічних засобів.

Гостро постає питання ігнорування жителями громади правил пожежної безпеки при спалюванні сміття і сухої рослинності, що призводить до зростання кількості пожеж в громаді. У такий складний час свідомо нищити свою землю спалюючи суху траву - це злочин. В воєнний час такі дії трактуються як диверсія!

До Піщанської громади прибувають люди  з різних регіонів України, які  рятуються від війни. Облік людей, які прибувають, ведеться в кожному населеному пункту громади.  Внутрішньо переміщені особи отримують допомогу, тимчасове житло, ряд соціальних послуг та, за необхідності, медичну допомогу.

Заклади освіти громади працюють у дистанційному форматі. До онлайн - навчання долучилося 47 учнів із числа внутрішньо переміщених осіб.

Комендантська година у Вінницькій області діє з 22.00 год. до 06.00 год. наступного дня. Закликаємо громадян не втрачати пильності та не порушувати правил комендантської години.

Підсумовуючи нараду, селищний голова Олександр Крижанівський наголосив на тому, що завдяки спільним зусиллям влади, захисників, волонтерів, бізнесу і небайдужих відповідальних мешканців ситуація у громаді сьогодні стабільна і контрольована. Працюємо далі. Разом до перемоги! Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора