Піщанська селищна рада

Вінницька область, Тульчинський район

03.06.2022

Дата: 03.06.2022 17:40
Кількість переглядів: 197

Понад 8 тисяч громадян знайшли роботу за сприяння Вінницької обласної служби зайнятості, - Сергій Борзов

Очільник області зазначив, що завдяки співпраці з роботодавцями протягом січня-травня до продуктивної зайнятості вдалося повернути 8,2 тис. осіб.

До робіт тимчасового характеру залучили 655 осіб. Загалом, послугами обласної служби зайнятості скористались 36,1 тис. громадян, які шукали роботу.

Від підприємств, організацій та установ до Вінницького міського центру зайнятості та філій обласного центру зайнятості з початку року надійшло майже 10 тис. вакансій - утричі менше, ніж торік.

Переважно роботодавцям були потрібні водії автотранспортних засобів, трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва, токарі, в’язальники схемних джгутів, кабелів та шнурів, слюсарі-ремонтники, пекарі, швачки, електромонтери, електрогазозварники.

Протягом січня-травня 2022 року за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття 1288 безробітних проходили професійне навчання.

Сьогодні на обліку у обласній службі зайнятості перебуває 16,7 тис. безробітних громадян, 15,5 тис. з них отримують допомогу з безробіття.

У базі вакансій нараховується 1163 вакансії.

На кожне вільне робоче місце претендує 14 безробітних.

Середня зарплата у вакансіях - 7,6 тис.грн.

За період війни у Вінницькій обласній службі зайнятості зареєстровано 1611 особи з числа внутрішньо переміщених, що мають довідку про облік переміщеної особи, з них 1336 – отримали статус безробітного. Працевлаштовано за цей період 174 особи, з них 77 – безробітних.

Переважно, переселенці працевлаштовувались на вакансії лікарів, водіїв автотранспортних засобів, трактористів, бухгалтерів, сестер медичних, продавців, підсобних робітників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора