Піщанська селищна рада

Вінницька область, Тульчинський район

08.06.2022

Дата: 08.06.2022 19:14
Кількість переглядів: 290

Фото без опису

Вантаж продуктової  допомоги та речі першої необхідності від  Вінницької  ОВА отримала Піщанська селищна територіальна громада 
Вантаж  для  внутрішньо  переміщених  сімей від  гуманітарного штабу обласної  військової  адміністрації доправили сьогодні у Піщанську ТГ Тульчинського району. Це одна із найвіддаленіших громад Вінницької області.
Майже 2 тони продуктових наборів, та ще 7,5 палет необхідних речей -  засоби гігієни, дитяче харчування, соуси та солодощі, жіночий та дитячий одяг і взуття доставив у Піщанку Начальник ОВА Сергій Борзов(Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА)
«Піщанська громада, як і Студенянська, яку ми сьогодні теж відвідали, знаходяться на кордоні із невизнаною Придністровською Молдавською Республікою, але і тут знайшли прихисток сотні внутрішніх переселенців із районів активних бойових дій, для яких ми сьогодні привезли гуманітарний вантаж»,- зазначив Сергій Борзов. 
Передаючи гуманітарну допомогу, очільник області поспілкувався із сім’ями, які переселились на Вінниччину із буремних регіонів. Переселенці розпитували, радились, консультувались із питань, що найбільше їх хвилюють. Тож Начальник ОВА на місці одразу дав необхідні доручення аби якнайшвидше й ефективніше вирішити проблеми ВПО від побутового до медичного забезпечення. 
До Піщанської ТГ від початку війни з рф переїхали більш як 1400 ВПО, нині ж проживають 748 переселенців, з них 366 – діти. Більшість людей із Київщини вже повернулись до рідних домівок – відновлювати домогосподарства. 
Натомість протягом останніх тижнів до громади приїхали більше 50 сімей із Бахмута, Попасної та інших районів Донецької області. Усі вони розміщені у оселях родичів, знайомих та просто чуйних людей.. 
«У цих віддалених від обласного центру громадах було досить багато вільних будинків, які із вдячністю заселили біженці. Вони відчули турботу, досить жваво спілкуються та вже налагодили комунікацію із головами територіальних громад. Ми разом відпрацювали систему подачі заявок про потреби на електронну платформу ОВА. Будемо їх опрацьовувати і передавати все необхідне  з найближчим вантажем» ,- додає Сергій Борзов. 
 «Тут дуже добрі люди живуть ,- діляться переселенці із Начальником ОВА,-Якби не вони, то дуже б важко нам було..А так допомагають з  усім, підтримують». 
Також під час зустрічі керівник ОВА запевнив, що вимушені переселенці гарантовано отримають виплати в рамках державної допомоги та допомоги від програм ООН. 
«Ми всі – українці! І не важливо з якого регіону переїхали до нас люди , - усі вони мають відчувати себе як вдома»,- підкреслив Сергій Борзов.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора