Піщанська селищна рада

Вінницька область, Тульчинський район

МІГРАЦІЙНА СЛУЖБА ЗАСТЕРІГАЄ

Дата: 02.09.2022 11:38
Кількість переглядів: 422

Фото без опису

     На превеликий жаль, проводиться  примусова паспортизація громадян України, які проживають на території тимчасово окупованих   областей. Позиція України у даній ситуації залишається незмінною – всі українці, яких змушують отримувати російські документи, є громадянами України.

          Насильницька паспортизація є незаконною та не визнається в Україні, адже суперечить принципам і нормам міжнародного права та є прямим порушенням Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.  Так званий “паспорт” рф – це, передусім, токсичний документ, який несе загрозу для нашої країни і для кожного, хто бере його до рук.

   Український паспорт нового зразка  відповідає найсучаснішим міжнародним стандартам у сфері безпеки документів.

             Натомість так званий “паспорт рф” навіть у країні-агресорі вважається сурогат-документом. Він  відрізняється від тих, якими документують росіян на території рф, завдяки певному маркуванню, за допомогою якого його легко впізнати. Виданий на тимчасово окупованих територіях України “документ”  не дає людям, що його отримують, тих же законних прав, які мають росіяни на території рф. Звісно, такі дії рф є навмисними, бо навіть росія не довіряє тим, кого поневолила чи окупувала. Навіть для них “нові співгромадяни” не є “росіянами”, а лише “зрадниками”. Водночас з початком військової агресії росії проти України зростає  кардинально вороже та непривітне ставлення до росіян у всьому цивілізованому світі. Люди з російським “паспортом” стають вигнанцями, якими неминуче можуть стати і стануть ті, хто отримає такий “документ” на тимчасово окупованих територіях України.  Громадянство росії у майбутньому неминуче створить проблеми для всіх, хто є чи збирається стати власником такого горе-документа. Отримання російського “паспорта” робить людину безправною.  

   Примусове насадження громадянства рф є злочином, який ніколи не визнається Україною та не стане підставою для втрати громадянства України

   Надзвичайно важливо зберегти свій український паспорт та ні  в якому разі не віддавати його окупантам. Адже це лише ваш документ, який підтверджує ваше громадянство та визначає вашу приналежність до держави Україна.

    Запрошуємо жителів Піщанської громади, яким виповнилося 14 років, оформити важливий документ – паспорт громадянина України.

       Пам’ятаймо про те, що добро завжди перемагає зло.  

   Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора