Піщанська селищна рада

Вінницька область, Тульчинський район

Фахівці Вінниччини долучилися до всеукраїнської колегії з питань розвитку галузі охорони здоров'я

Дата: 14.02.2023 11:40
Кількість переглядів: 194

Фахівці Вінниччини долучилися до всеукраїнської колегії з питань розвитку галузі охорони здоров'я

Фото без опису

Під керівництвом Міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка відбулось засідання Колегії Міністерства охорони здоров'я України.

У засіданні взяли участь голова Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, заступник Керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська, Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов та голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак.

Вінниччину представляли директор Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОВА Ольга Задорожна та керівники обласних медичних закладів.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко представив Стратегії розвитку системи охорони здоров’я до 2030 року. Її проєкт планують фіналізувати до березня.

Також члени Колегії погодили такі ключові подальші кроки:

  • прийняти базову структуру Стратегії розвитку системи охорони здоров’я до 2030 року за основу, яка включає 3 стратегічні цілі, 11 оперативних цілей та 137 завдань;
  • подати пропозиції щодо визначення оперативних завдань для Плану реалізації Стратегії на 2023 рік, з розумінням, що на трирічні плани виконання стратегії відбудеться перехід, коли країни перейде від економіки воєнного часу на планову економіку з трирічною бюджетною декларацією.

Окремим питанням на колегії було розглянуто стан укладення договорів про медичне обслуговування за програмою медичних гарантій у 2023 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора