Піщанська селищна рада

Вінницька область, Тульчинський район

Волонтерство у пробації — можливість подарувати щасливе майбутнє

Дата: 26.06.2023 14:14
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Волонтерство у пробації — можливість подарувати щасливе майбутнє

 

Волонтерство в пробації — що ж це таке та з чим його їдять?

Волонтерство у пробації — це допомога людям, які оступилися в житті, вчинили злочин, але не становлять загрози для життя і здоров’я інших людей та відбувають покарання в громаді. Ці люди прагнуть позитивних змін і хочуть стати частиною цієї громади, проте мають різноманітні проблеми й потреби, які самостійно не можуть вирішити. 

Волонтери — це не просто люди, які допомагають тим, кому це потрібно, їх сміливо можна назвати змінотворцями. Надаючи підтримку клієнтам пробації, вони дарують їм надію на краще, а в суспільстві вони розвінчують стереотипи та долучаються до забезпечення безпеки. Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією здійснюється відповідно до Закону України “Про волонтерську діяльність” з урахуванням особливостей, визначених Законом України “Про пробацію”.

Єдиними вимогами для волонтерства у пробації є досягнення повноліття та відсутність судимості або її погашення.

Перевагою для волонтера буде освіта у юридичній сфері, психології, соціології чи соціальній роботі. Проте найголовніше — це бажання, а все решта приходить із часом та практикою. 

Просимо врахувати, що в сучасних умовах уповноважені органи з питань пробації не наділяються ресурсами для забезпечення роботи волонтерів та компенсації їх витрат. Так само відсутні й програми компенсації шкоди, що може бути спричинена при виконанні волонтерської діяльності.

З урахуванням викладеного, запрошуємо всіх бажаючих для співпраці з уповноваженим органом пробації в якості волонтерів. Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися за такими контактами: 24700Вінницька область, Тульчинський район, смт Піщанка, вул. Центральна, 48, Тульчинський районний сектор №2 філії Державної установи Центр пробації у Вінницькій області, тел. 0682484953 або 0979870003. 

Спільними зусиллями ми зможемо забезпечити максимальну безпеку суспільства!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора