Піщанська селищна рада

Вінницька область, Тульчинський район

ГУ ДПС у Вінницькій області інформує

Дата: 20.12.2023 11:26
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

Умови ведення бізнесу мають бути рівними для всіх

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що починаючи з 01.01.2022 припинено дію пільги щодо незастосування платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичними особами - підприємцями) реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО. Відтак, суб'єкти господарювання зобов'язані проводити розрахунки через РРО/ПРРО та надавати споживачам встановленої форми розрахункові документи. Відрадно, що на Вінниччині помітно збільшилась кількість суб’єктів господарювання, які приєднались до обов’язку, щодо фіскалізації своїх розрахунків. Станом на 18 грудня поточного року в області вже зареєстровано майже 28 тисяч РРО/ПРРО.

Звертаємо увагу, що застосування РРО/ПРРО підвищує ефективність контролю за дотриманням законодавства у сфері захисту прав споживачів. Проте і споживачі мають взяти за правило вимагати видачу фіскального чека. У разі відмови у видачі чека повідомляти про це податкові органи. З початку року до ГУ ДПС у області надійшло більш ніж 100 скарг від громадян стосовно порушень з боку бізнесу їх законних прав. Як наслідок - таким горе суб'єктам господарювання варто очікувати перевірку. Так, тільки протягом листопада 2023 року працівниками ДПС у Вінницькій області проведено майже 200 фактичних перевірок, очікувана сума штрафних санкцій, в тому числі за порушення законодавства в сфері готівкового обігу, становить більш ніж 12 млн грн.

Головне управління ДПС у Вінницькій області вкотре закликає суб’єктів господарювання, неухильно дотримуватись вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Пам’ятайте, що належне використання РРО/ПРРО сприяє збільшенню надходжень до Державного бюджету України, посиленню захисту прав споживачів та створенню рівних і цивілізованих умов ведення бізнесу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора