Піщанська селищна рада

Вінницька область, Тульчинський район

Податкова інформує

Дата: 17.08.2021 16:40
Кількість переглядів: 1380

Фото без опису

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб

       З 01 вересня 2021 року розпочинається одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть різні категорії фізичних осіб згідно абзацу першого  пункту 3 підрозділу 9-4 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі -ПКУ):

–  фізичні особи – резиденти, (у тому числі самозайняті особи);

фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об'єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об'єкти декларування, і які відповідно до цього ПКУ є чи були платниками податків. Тут маються на увазі податки, які підлягають сплаті фізичною особою особисто чи через податкового агента із зазначених доходів.

Об’єктами добровільного декларування можуть бути активи фізичної особи, які належать їй на праві власності і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Серед таких активів можуть бути: валютні цінності; національна валюта (гривня) і іноземна валюта; права грошової вимоги; нерухоме майно (земельні ділянки, об’єкти житлової і нежитлової нерухомості); об’єкти незавершеного будівництва; рухоме майно, у тому числі транспортні засоби та інше цінне рухоме майно; предмети мистецтва та антикваріату; дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння, ювелірні вироби тощо; частки (паї) у майні юридичних осіб, інші корпоративні права, майнові права на об’єкти інтелектуальної власності, цінні папери та/або фінансові інструменти.

Шановні платники! Під час сплати податків, зборів та єдиного соціального внеску до бюджету в реквізиті «Призначення платежу» розрахункового документа обов’язково заповнюються  (наказ Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666):

  1. податковий номер (завжди має 8 цифр) - для юридичних осіб;                                                                       2) податковий номер  (завжди має 10 цифр) -для фізичних осіб;                                                                3) серія та номер паспорта громадянина України - для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний територіальний орган ДПС і мають відмітку у паспорті або запис про відмітку від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків в електронному безконтактному носії;                                  

Приклад заповнення реквізиту "Призначення платежу" в розрахунковому документі в разі сплати суми грошового зобов'язання:

*;101;  (22345678) (прим);ПДВ за березень,  (ТОВ "МАЯК") (назва платника);   ;   ;

*;101; (2234567845) (прим);єдиний податок за березень, (ПІБ) Петров Василь Васильович;   ;   ;

Примітка: графа обов’язкова для заповнення (заповнюються власні дані платника)

У разі невірного заповнення реквізиту “Призначення платежу”, сплачені кошти обліковуються як “Нез’ясовані платежі”

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора