Піщанська селищна рада

Вінницька область, Тульчинський район

Жителів Піщанської громади просять перевірити транслітерацію у паспортних документах

Дата: 01.03.2023 15:53
Кількість переглядів: 138

Фото без описуМіграційна служба нагадує жителям громади перевірити інформацію у власних паспортних документах на розбіжність. У разі різної транслітерації у закордонному паспорті та ID-картці дійсним буде лише останній оформлений документ.  

Повідоляємо, що  у лютому 2023 року в системі оформлення біометричних паспортних документів відбулося оновлення програмного забезпечення.

Якщо є різниця у написанні латинськими літерами імені або прізвища у закордонному паспорті і ID-картці, то дійсним буде лише останній оформлений документ. Тож видані раніше документи зі старою транслітерацією потрібно обміняти протягом не пізніше одного місяця з дати отримання нового документа. У разі неподання закордонного паспорта або ID-картки для обміну, такий документ автоматично визнають недійсним.  

Щоб усі документи були чинними, транслітерація у них має бути однаковою. Якщо людина встановила розбіжності у документах, їй варто звернутися до Піщанського сектору УДМС у Вінницькій області.  Здійснити перевірку паспортів можна за базою недійсних документів.

  Також нагадуємо про необхідність вчасно обміняти ID-картку та закордонний паспорт у разі виникнення таких обставин:

  • зміна інформації у паспорті (зміна прізвища, імені, по батькові, дати народження, зокрема, написання латинськими літерами імені та прізвища у документах, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України);

  • виявлення помилки в інформації, внесеній до паспорта;

  • закінчення строку дії паспорта;

  • непридатність паспорта для подальшого використання.

 Звертаємо увагу, що   прийом здійснюється також у порядку електронної черги. Для цього потрібно зареєструватися на офіційному сайті Державної міграційної служби, скориставшись сервісом «Електронна черга» .

  Звертатися можна до будь-якого підрозділу міграційної служби незалежно від місця реєстрації людини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора